nieuws

20/04/2022 - Clubkampioenschappen 55+

Op woensdagmiddag 20 april was er 2 jaar na afwezigheid i.v.m. Corona weer de clubkampioenschappen voor de 55+ groep. Op deze middag waren we met 14 personen aanwezig.
De indeling werd door middel van loting gedaan, er waren 2 poules van 5 en 1 poule van 4 deelnemers. In de poules speelden we elke wedstrijd 3 games, ieder gewonnen game was een punt. De nummers 1 en 2 van elke poule en de 2 beste nummers 3 gingen door naar de kwartfinales.

Na spannende wedstrijden in de poules en 2 1/2 uur verder was bekend wie deze kwartfinales hadden bereikt, dat waren: Anne Dijkstra, Ger Ottenhoff, Jan Kars, Roelof Gebben, Anne Dekker, Dick Brouwer, Steve Livsey en Nico Dijkstra. In deze kwartfinales werd er gespeeld om “The best of Three”.
Ook nu weer werd er volop en fanatiek gestreden om een halve finale plaats te halen. De winnaars van deze kwartfinales werden: Roelof Gebben, Dick Brouwer, Anne Dijkstra en Nico Dijkstra.
Maar voordat we met de halve finale konden beginnen, moest er geloot worden. Want zowel Roelof Gebben, Dick Brouwer en Nico Dijkstra hadden in de poules al tegen elkaar gespeeld. Dus het lot moest bepalen wie tegen elkaar gingen spelen. Ook in de halve finale werd gespeeld om “The best of Three”

Na de loting gingen de halve finales tussen:
Anne Dijkstra tegen Roelof Gebben, dit werd een 2-0 overwinning voor Anne Dijkstra.
En Dick Brouwer tegen Nico Dijkstra, hier was Nico Dijkstra te sterk voor Dick Brouwer en won met 2-0.

Zo kregen we na 3 ½ uur tafeltennis de kleine finale, om de 3e en 4e plaats tussen Roelof Gebben en Dick Brouwer. Deze wedstrijd die gespeeld werd in “The best of Five”, werd in het voordeel beslist door Roelof Gebben met setstanden van 13-11; 11-4 en 11-3

De finale, die gelijktijdig gespeeld werd met de kleine finale, ging tussen Anne Dijkstra en Nico Dijkstra. Met de setstanden van 11-4; 11-5 en 13-11 was Nico Dijkstra te sterk voor Anne Dijkstra die hiermee op een verdienstelijke 2e plaats kwam.
Met deze overwinning werd Nico Dijkstra clubkampioen 55+ over het seizoen 2021-2022.
Hij onttroonde hiermee Roelof Gebben, die de laatste 4 clubkampioenschappen kampioen is geweest, in totaal is Roelof Gebben 9 keer kampioen geweest van de 55+ groep. 

Uitslag Clubkampioenschap 55+:

1e Nico dijkstra

2e Anne Dijkstra

3e Roelof Gebben

Na de prijsuitreiking om half 6 werd er onder genot van een borrel nog even nagepraat over deze geslaagde middag. Met als conclusie dat het wel heel erg gezellig is dat we weer kunnen tafeltennissen, ook al zijn we niet meer de jongsten. Want de gemiddelde leeftijd van deze groep ligt toch rond de 75 jaar.

Verder wil ik iedereen bedanken voor deze gezellige middag.

Er is in de maand mei nog op woensdagmiddag tafeltennissen, we stoppen eind mei.

Groet,

ND

Op gezette tijden verschijnt hier een nieuwsitem.